fredag 23. januar 2015

Uke 4 - Thaimassasje og mer aromaterapi

En meget fornøyd, og mildere mørbanket helse og helhet gjeng, etter to dager med thaimassasjeseminar.



Deilig og avslappende, selv om man blir "tråkka på" :)
THAIMASSASJE!
Vi har vært så heldige å få besøk av ikke mindre enn to dyktige gjestelærere i Thaimassasje: Mali Konstad Brødreskifte og Daniel Marty Martinez, som begge underviser i thaimassasje ifra Nord-Thailand.

Vi har lært en full 45-60minutters behandling, på hele framsida og baksida av kroppen.
-Og nå skjønner vi hvorfor det kalles latmanns-yoga..! "Som å gjøre en skikkelig work out og samtidig gi behandling." "Utrolig avslappende og deilig, men føler meg helt mørbanka." "Interessant, og lyst til å lære mer." -Var noen av kommentarene etter to dager med tøying og bøying.

Nå skjønner vi hvorfor thaimassasje også kalles latmanns-yoga!
På studieturen til Nepal kommer vi i år til å ha noen dager med thaimassasje, med en av yogalærerne og terapeutene ved Kathmandu center of healing. Det gleder vi oss til!! -Men da er det fint å få forberedt seg litt før vi reiser.

Thaimassasjen er ganske så annerledes ifra aromaterapimassasjen vi vanligvis arbeider med. Vi kan allikevel finne paralleller, og den kombinerer seg spesielt godt med mindfulness og yogapraksisen vi har på linja





Teori om eteriske oljer er en del av aromaterapiundervisningen.

AROMATERAPI
Resten av uka har vi fordypet oss videre i de eteriske oljenes fantastiske verden, og blitt ferdig med å massere armene. Etter mye magerumling på slutten av timen, kan vi konstatere: Sitrusoljene og krydderoljene er definitivt appetittstimulerende! Både grapefrukt, kanel og kardemomme ble utforsket av mange i dag.

NÅ er det hjemreisehelg, og til uka fortsetter vi videre.



GOD HELG!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar